Ποιοι είναι οι Βορεάδες…

 

Tο 2004, μία παρέα χορευτών και φίλων, που μας ένωνε ένα κοινό μεράκι για τον παραδοσιακό χορό και το λαϊκό πολιτισμό, ανταμώσαμε σε έναν τόπο αυτό της Καλαμαριάς.
Η διάθεση για δημιουργία και το όραμα μας για νέες προσεγγίσεις στα θέματα του ελληνικού παραδοσιακού χορού, δημιούργησε τη δική μας ομάδα που τη βαπτίσαμε Βορεάδες από τους γιούς του Βορέα, του βορείου ανέμου ή σύμφωνα με τον Ελλάνικο την προσωποποίηση του όρους Βόρας της Μακεδονίας.
Από τότε μέχρι σήμερα ακουμπάμε στις φτερούγες των δίδυμων παλικαριών, των Βορεάδων, και ταξιδεύουμε από τόπο σε τόπο, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα αναζητώντας τα «πολύτιμα της λησμονιάς», τους χορούς, τις μουσικές, τα τραγούδια και τα έθιμα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές στον τόπο μας.
Οδηγός και συνοδοιπόρος μας σε αυτό το ταξίδι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό Ανδρέας Παπουκίδης, που μας φέρνει κοντύτερα στα όμοια και στα έτερα των εθνοτικών ομάδων του Ελλαδικού χώρου.
Παρέα, αναζητούμε, μαθαίνουμε, γευόμαστε και προσπαθούμε να αγγίξουμε την άκρη της κλωστής στην ανέμη της παράδοσης, που κάθε γύρισμα της μας φέρνει κοντύτερα σε κάθε τόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.voreades.com

Εγγραφείτε στις Ενημερώσεις